Skip to content

Schrama's kaasmakerij

Het proces van kaasmaken

Op onze boerderij wordt tweederde deel van de melk verwerkt tot kaas.

Daarin zijn twee varianten. Namelijk echte rauwmelkse boerenkaas, die we vooral verkopen in onze boerderijwinkel in Amstelveen en aan de Groene Hart coöperatie leveren.

Ook pasteuriseren we een gedeelte van onze melk en maken zo ‘kaas van de boerderij’. Gewoon omdat daar vraag naar is.

Het proces van kaasmaken blijft verder hetzelfde.

Kaasmaken begint bij het melken.

Schrama's kaasmakerij

De melk wordt in de kaastobbe gepompt en door toevoeging van zuursel en stremsel ontstaat een soort pudding.

Deze pudding wordt gesneden en daardoor verdeeld in wrongel en wei.

Schrama's kaasmakerij

De wrongel wordt in de vorm gedaan. Door de wrongel los in de vorm te doen ontstaat er een structuur met allemaal kleine gaatjes. De kruimelkaas.

De kaas wordt een paar uur geperst om zo een goede korst te krijgen. En ook wordt de kaas in de pekel gelegd om zo de houdbaarheid te verbeteren.

Voor jonge kaas moet de kaas dan nog 4 weken rijpen, het duurt ongeveer een jaar voordat de kaas als oude kaas verkocht kan worden.

Kazen van Schrama

Contact informatie

Adres

Nesserlaan 2
Amstelveen

Telefoon

Winkel openingstijden

Donderdag

Zaterdag

14:00-17:30

09:30-16:30

Contact met ons opnemen?